WBiNŚ

Wizyta studyjna studentów kierunków biotechnologia, budownictwo, inżynieria środowiska, inżynieria rolno-spożywcza, leśnictwo oraz architektura krajobrazu z WBiNŚ w Browarze Dojlidy w Białymstoku

04-06-2023

W dniu 1 czerwca br w ramach projektów ZIREG i PB 2.0 studenci kierunków biotechnologia, budownictwo, inżynieria środowiska, inżynieria rolno-spożywcza, leśnictwo oraz architektura krajobrazu z WBiNŚ PB wraz z opiekunem – dr inż. Marią Walery, prof. PB wzięli udział w wizycie studyjnej w Browarze Dojlidy w Białymstoku.
W ramach wizyty studyjnej studenci zapoznali się z produktami stosowanymi w procesach technologicznych warzenia piwa, linią technologiczną oraz rozwiązaniami konstrukcyjnymi silosów na materiały ciekłe w technologii stalowej. Pracownicy zakładu, panowie Piotr Górski i Grzegorz Węgrzyniak przedstawili studentom procesy warzenia piwa, zasady działania poszczególnych urządzeń i procesów w nich zachodzących oraz systemy sterowania poszczególnymi układami technologicznymi.
Serdecznie dziękujemy firmie Browar Dojlidy za umożliwienie wizyty w zakładzie i stworzenie klimatu do współpracy pomiędzy Politechniką Białostocką a Browarem Dojlidy.


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.