WBiNŚ

KN ROLKA w finale międzynarodowego konkursu!

07-12-2021

Udało się! Nasi studenci z kierunku IRSiL, członkowie Koła Naukowego ROLKA dostali się do finału w konkursie Sustainability Challenge 2021 organizowanym przez Universiti Kebansaan Malaysia (UKM) w Malezji. Zajęli oni drugie miejsce w rankingu najkreatywniejszych pomysłów dla zrównoważonego rozwoju. Pomysł studentów to Fertilizer From Coffee Grounds as An Example of Sustainable Management of Gastronomic Waste. Konkursowy film można obejrzeć na Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=O83I6X8be4U&ab_channel=ROLKAInnowacje
Przed studentami jeszcze drugi etap konkursu, który odbędzie się w dniach 15-16 grudnia.
Trzymamy za nich kciuki i życzymy powodzenia!

Koło Naukowe ROLKA powstało w 2015 roku na Wydziale Budownictwa i Nauk o Środowisku. Członkowie KN ROLKA mogą realizować zadania badawcze z zakresu technologii żywności, przetwórstwa rolno-spożywczego, zagospodarowania odpadów, analizy gleby, wytwarzania nawozów, pasz, paliw i wiele więcej. Studenci pracują w małych grupach, realizując indywidualne zainteresowania w elastycznym systemie czasowym pracy. Członkowie KN efekty swoich działań prezentują na konferencjach studenckich, sympozjach naukowych, konkursach krajowych i międzynarodowych, a także w postaci publikacji naukowych.
KN ROLKA jest beneficjentem w konkursie Studenckie Koła Naukowe Tworzą Innowacje, a relację ze swoich działań publikuje na Facebook https://www.facebook.com/Innowacje-ROLKA-104743985328520
Do KN ROLKA można dołączyć w dowolnym czasie, wystarczy skontaktować się z opiekunem dr inż. Magdalena Joka (m.joka@pb.edu.pl) pokój 73B.


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.