WBiIŚ

Rekrutacja do projektu stażowego PRACTICAL WORK na Wydziale WBiIŚ rozpoczęta!

13-04-2018

Studencie! Studiujesz na II stopniu kierunku budownictwo? inżynieria środowiska? architektura krajobrazu? lub inżynieria rolno-spożywcza i leśna?  Skorzystaj z okazji i weź udział w rekrutacji do projektu stażowego! Zdobądź umiejętności praktyczne a może nawet wymarzoną pracę w zawodzie!

W ramach realizacji projektu PRACTICAL WORK bezpośrednim wsparciem w 2018r. objętych zostanie 112 studentów studiów stacjonarnych II stopnia WBiIŚ PB z wyłączeniem osób równocześnie korzystających z Programu Erasmus Plus+. Staże u przedsiębiorców będą trwały 8-tygodni (320 godz.) w okresie wakacyjnym (lipiec-sierpień).

Rekrutacja będzie przeprowadzana dla studentów II stopnia studiów stacjonarnych kierunków:

– Budownictwo – I sem. (28 os.)  i III sem. (24 os.),

– Inżynieria środowiska – I sem. (17 os.) i III sem. (22 os.),

– Architektura krajobrazu – III sem. (9 os.),

– Inżynieria rolno-spożywcza i leśna – I sem. (12 os.).

Proces rekrutacji będzie odbywał się oddzielnie dla kobiet i oddzielnie dla mężczyzn.

W procesie rekrutacji na Staż pod uwagę będą brane następujące kryteria:

a) Średnia ocen uzyskanych w toku studiów (ostatni semestr)

b) Inne kryteria zgodne z wnioskiem aplikacyjnym, jak:

– przynależność do koła naukowego potwierdzona przez opiekuna

– udział w konferencjach/szkoleniach/wyjazdach dydaktycznych potwierdzony przez organizatora lub certyfikatem

– działalność w samorządzie uczelnianym potwierdzone przez Władze PB

– działalność społeczna – wolontariat potwierdzone oświadczeniem.

Uwaga! Z uwagi na charakter projektu w pierwszej kolejności rekrutowani będą studenci, którzy nie są jeszcze aktywni na rynku pracy i nie mają praktycznego doświadczenia. Pracujący  również  mają szansę na zdobycie dodatkowych umiejętności!

Więcej szczegółów na stronie projektu.


Na skróty
× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.