WBiNŚ

Wykład dr inż. Renaty Choińskiej z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno Spożywczego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie „Fermentacja dla wtajemniczonych”

18-11-2024

Katedra Chemii, Biologii i Biotechnologii Wydziału Budownictwa i Nauk o Środowisku serdecznie zaprasza na wykład pt. „Fermentacja dla wtajemniczonych”, który poprowadzi dr inż. Renata Choińska, specjalistka z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno Spożywczego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.

Wydarzenie odbędzie się 20 listopada 2024 r. (środa) o godz. 14:00 w auli Centrum Nowoczesnego Kształcenia (CNK) Politechniki Białostockiej.

Dr inż. Renata Choińska jest pracownikiem Zakładu Technologii Fermentacji, w którym pełni funkcję kierownika grupy problemowej ds. technologii wyrobów spirytusowych. Ponadto od 2022 r. pełni funkcję Przewodniczącej Komitetu Technicznego oraz jest członkiem Rady Sektorowej Sektora Żywnościowego, Rolniczego i Leśnego Polskiego Komitetu Normalizacyjnego (PKN). Jest członkiem Rady ds. Oznaczeń Geograficznych i Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalizacji przy Ministrze Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Prowadzi badania naukowe w zakresie: analityki chromatograficznej metabolitów mikroorganizmów, analizy ubocznych produktów fermentacji mlekowej i alkoholowej, wykorzystania mikroorganizmów do syntezy i degradacji polimerów.

W szczególności zapraszamy studentów biotechnologii oraz innych kierunków, którzy pasjonują się procesami fermentacji.

Serdecznie zapraszamy!


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.